Økologiske blåbær fra Sønderjylland

Den amerikanske blåbærsort og som navnet hentyder til, er det en importeret art og dyrkes primært i plantager, gartnerier og haver med henblik på salg. Bærrene er ligesom de vilde meget velsmagende og kan alt efter sort give mange forskellige smagsindtryk, hvilket gør dem attraktive. Mange af de udenlandske blåbær der bliver importeret modnes i en container undervejs til Danmark. Du vil uden tvivl kunne smage forskellen på de udenlandske og dem du finder i vores gårdsalgbutik.

Frugtkødet i amerikanske bær er grønt og i de vilde blåbær, er frugtkødet rødt/blåt hele vejen igennem.

Blåbær er sprængfyldt med antioxidanter

Der er lavet talrige undersøgelser og sammenligninger af blåbær i USA om hvor man finder de største doser af antioxidanter, ingen tvivl om at de vilde blåbær, som er blå i kødet inderholder de største doser, men dermed er det jo ikke sagt at amerikanske blåbær ikke indeholder antioxidanter, for selvfølgelig gør de det. Der er også forskel på røde og grønne æbler – ingen af dem er jo usunde vel? 

Læs mere på om blåbær fra Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Læs mere her

Opskrifter med blåbær

Find lækre opskrifter og mere viden om blåbær på Anette Harbech Olesens hjemmeside: Madforlivet

Find opskrifter her

Gårdsalg blåbær

Se her

Økologiske havtorn

Se her

Honning

SE HER