Havtorn crumble

Nem og lækker kage eller dessert på en halv time.
Her bliver dine smagsløg virkelig pirret med det sure og det søde.

Ingredienser:

200 g havtorn
3 spsk rørsukker
1 tsk vaniljepulver
1 tsk maizena

Smuldredej:

2 dl havregryn
1 dl hvedemel
50 g rørsukker
75 g kærnet smør
En håndfuld mandler

Sådan gør du:

Bland havtornene med rørsukker, vanilje og maizena. Kom det hele i et ildfast fad.

Bland hvedemel, rørsukker og havregryn og smuldr smørret ud i. Hak mandlerne groft og tilsæt dem dejen. Fordel smuldredejen over havtornene.

Bag kagen i 20-25 ved 180 grader. Dæk evt. kagen til i de sidste 5 minutter af bagetiden, så den ikke bliver for mørk.

Server med cremefraiche.

Opskrifter: