Økologiske havtorn fra Sønderjylland

Ved Tinglev midt imellem Aabenraa og Tønder ligger vores økologiske havtornplantage. Her dyrker vi de lækreste havtornbær, i forskellige nuancer; gule, orange og røde.

Havtornhøsten er helt unik, grenene klippes af buskene, toppen det ene år og siderne året efter. Herefter lægges bærrene på frost, hvorefter de bankes af grenene og sies flere gange, alt efter hvor finsorterede bærrene skal bruges og til hvad.

Havtorn indeholder vitaminer og gode olier

Havtornbærret der er på størrelse med et solbær indeholder flere vitaminer, end man skulle tro. Et enkelt havtornbær indeholder lige så mange C-vitaminer som en stor appelsin. Derudover er bærret en kilde til både A, B1, B2, E, F, K og P-vitaminer, ligesom bærret også er rig på antioxidanter, aminosyrer og fedtsyrerne omega 3, 6, 7 og 9.

Hvad bruger man havtorn til?

Brug havtornene som du ville bruge alle andre slags bær. De har en syrlig og frisk smag.
De er yderst delikate til morgenmaden, om det så er smoothies, havregrød eller på tykmælken. Lækre i kager, tærter, desserter, is, shots og juice. Eller i marmelader, chutney, gelé det smager fantastisk til ost. Snaps, vin og likør ikke at forglemme, ja der er uanede af muligheder.

Der findes 2 gode opskriftsbøger, som vi gerne lader os inspirere af: “Havtorn” og “Havtorn, desserter, kager og søde sager” af Kim Gravenhorst.

Opskrifter havtorn

Se her

Økologiske blåbær

Se her

Honning

SE HER