Ingefær-havtorn-shots

Denne shots-opskrift smager stærk, frisk, syrligt og duften af havtorn er fantastisk.
Sort peber indeholder et protein der forstærker gurkemejens effekt.

Ingredienser:

200 g ingefær
20 g gurkemejerod
1 liter vand
1 spsk. friskkværnet peber
500 g havtorn
7 dl vand
3 spsk. koldslynget
Møllvang Gaard honning

Sådan gør du:

Ingefær og gurkemeje skæres i skiver og kommes i en gryde med 1 liter vand. Tilsæt det det friskkværnede peber. Bring det i kog, lad det simre ved svag
varme i 30 min. Herefter blendes det og sies.

Havtorn bringes i kog i 7 dl. vand, lad det simre ved svag varme i ca. 30 min. Bærrene moses og sies sammen med saften i en sigte.

Ingefær, gurkemeje og havtorn blandes, og køles lidt af – honningen tilsættes. Hæld saften på skoldede flasker og opbevar dem i køleskab. Kan også fryses.

Opskrifter: